Απριλίου 06, 2014

Αναψυκτικά, πόσο αθώα είναι;

  
   Η σόδα, γκαζόζα, πορτοκαλάδες με ανθρακικό , και κάθε τύπου κόκα κόλα  ή όπως τις αποκαλούν, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά σε όλο τον κόσμο, όλοι μας τα δοκιμάζουμε καθημερινά, αλλά αν ξέραμε πώς τα  αναψυκτικά επηρεάζουν την υγεία μας δεν ξέρω αν  θα συνεχίζαμε να τα πίνουμε;

  Διαβάστε τις ακόλουθες πληροφορίες για να μάθετε τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί η μεγάλη χρήση αυτών των δροσερών αναψυκτικών  στο σώμα σας.


Τερηδόνα 

         
 Το φωσφορικό οξύ και η ζάχαρη που βρίσκεται σε αναψυκτικά μπορεί να διαλύσει το σμάλτο των δοντιών. Η υπερβολική φθορά μπορεί να επηρεάσει το νεύρο της ρίζας του δοντιού, προκαλώντας πόνο και αν  δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή, σίγουρα θα χρειαστεί να υποβληθεί σε οδοντιατρική χειρουργική επέμβαση και την αφαίρεση του.

Προβλήματα στα νεφρά 
 
    Φωσφορικό οξύ και το βενζοϊκό νάτριο που βρίσκεται στα αναψυκτικά μπορεί πραγματικά να προκαλέσει πέτρες στα νεφρά και προβλήματα. Έτσι, αν είστε τακτικός πότης αυτών των θεσπέσιων προϊόντων  και έχετε ενοχλήσεις στα νεφρά σας μπορεί να είναι και η αιτία.

Η παχυσαρκία 
 
   Υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών  και η παχυσαρκία έχουν μια πολύ στενή σχέση. Εκτιμάται ότι για κάθε ποτό που πίνουμε είναι είμαστε επιρρεπείς 1,6 φορές πιθανότερο να παχύνουμε. Να θυμάστε ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου. Έλα μωρέ μία είναι η ζωή άμα δεν την χαρούμε !

Οστεοπόρωση 

Σου κάνει κακό στα νεφρά να μην σου κάνει και στα κόκαλα και δεν το λέω εγώ αλλά οι επιστήμονες .Γαλατάκι καλύτερα .

Διαβήτης

Πίνοντας ένα αναψυκτικό κάθε ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 15% και επίσης προωθεί την αντίσταση στην ινσουλίνη. Τύπου 2, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε γνωστική δυσλειτουργία, διαβήτη, άνοια και καρδιακές και νεφρικές παθήσεις, συνδέεται με την επιβάρυνση που δίνεται στο σώμα με μεγάλες ποσότητες απλών σακχάρων. Α καλά και πως θα χωνέψουμε τα σουβλάκια και την πίτσα, με νερό;

Αναρωτιέμαι αφού αποδεδειγμένα βλάπτουν την υγεία μας γιατί δεν τα απαγορεύουν; Γιατί είπαμε πάνω από όλα το χρήμα τίποτα άλλο.



Χαραλαμπάτος Διονύσιος 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου