Μαρτίου 18, 2014

Και εγένετο ο άνθρωπος

  Τα ζωικά είδη που έχουν περάσει από την γη είναι αμέτρητα .Άλλα έμειναν και συνεχίζουν και άλλα εξαφανίστηκαν .Δυστυχώς το ανθρώπινο είδος που υπολογίζεται ότι υπάρχει στον πλανήτη μας εδώ και 200 χιλιάδες χρόνια γεννήθηκε στην Αφρική συνεχίζει ακόμα και σήμερα το καταστροφικό του έργο. Το μοναδικό ζώο που περπατά με τα πόδια καταφέρνει να εξαπλωθεί σε όλες τις σημερινές ηπείρους .Συλλέγει τους καρπούς της φύσης και προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον.Αυτός λοιπόν ο κατακτητής είναι ο προγονός μας ο Χόμο Σάπιενς Homo sapiens ο έμφρων άνθρωπος. Κατά το πόσο έμφρων είναι έχω τις αντιρρήσεις μου .Τελικά οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει με στοιχεία τα στάδια της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.

  Ανακάλυψαν σκελετούς σε μακρινές σπηλιές όπου εκεί ζούσαν τα πρώτα ανθρωποειδή της οικογένειας πιθήκων. Βέβαια υπήρχαν και επηρέασαν κατά πολύ όλη αυτήν την εξέλιξη και οι κλιματολογικές αλλαγές τους πλανήτης μας καθώς έγιναν μαζικές μετακινήσεις προς εύρεση τροφής. To θέμα είναι λοιπόν που μετά από όλα αυτά έχει βάλει το χέρι του ο Θεός ο Δημιουργός όπως αναφέρουν οι περισσότερες θρησκείες. Σε πιο ακριβώς σημείο των 200 χιλιάδων ετών δημιούργησε και κατονόμασε τον άνθρωπο άνθρωπο ο Θεός; Από την ετυμολογία της λέξεως που προέρχεται από το "ο έχων όψιν ή πρόσωπον ανδρός- Ανδρ-ωπός"  δηλαδή αρχαίος στην όψη.
 Για αυτό το λόγο συμπεραίνουμε ότι μάλλον ηθελημένα μας το εδίδαξαν λάθος γιατί χρειάζοταν μια θεολογική ερμηνεία και έτσι το μετέφρασαν ως  "άνω θρώσκω" .

Χαραλαμπάτος Διονύσιος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου