Μαρτίου 21, 2015

Ο ρατσισμός και η πραγματική του έννοια.

Resultado de imagen de racism
   Ξεκινώντας να πω ότι όλοι είμαστε ρατσιστές και ότι ο ρατσισμός υπάρχει σε πολλές και διαφορετικές μορφές αγνοώντας το πόσο κακό μπορούνε να κάνουμε σε κάποιους.Αποφεύγουμε για παράδειγμα να κάνουμε παρέα με υπέρβαρους γιατί ντρεπόμαστε ή με άτομα με ειδικές ανάγκες. Με δυσλεκτικούς,τυφλούς,κουφούς, Επιλέγουμε τους φίλους μας αναλόγως τα ενδιαφέροντα που έχουν τα οποία είναι κοινά με τα δικά μας.
    Ερχόμαστε σε διαξιφισμούς και κόντρες με άτομα διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων ακόμα και με άτομα γιατί υποστηρίζουν μια αντίθετη αθλητική ομάδα.Πολλές φορές υπάρχει παράλογο μίσος γιατί δεν υποστηρίζω κάτι που εσύ το βλέπεις από την δική σου γωνιά. Αποφεύγουμε να πιούμε το καφέ μας εκεί που συχνάζουν ξένοι .Επίσης αποφεύγουμε στέκια και παραλίες που κολυμπούν ξενόφερτοι. Αποφεύγουμε να γράψουμε τα παιδιά μας σε σχολεία που πάνε ξένοι.

      Είμαστε επιλεκτικοί στο τρόπο αντιμετώπισης κάποιου ξένου για παράδειγμα δεν μας ενοχλεί ο ξένος Γερμανός,Ιταλός,Ισπανός Γάλλος,Μας ενοχλεί ο Αλβανός,ο Βούλγαρος ,ο Ρουμάνος.Ταυτίζουμε πράγματα και καταστάσεις που δεν έχουν κάποια βάση .Όταν ένα προϊόν χαλάει λέμε ότι είναι Κινέζικο,Όταν ακούμε "Ρουμάνος" ότι όλοι είναι κλέφτες,Όταν ακούμε Βούλγαρο ότι όλοι είναι φτωχοί. Όλες οι ρωσίδες είναι ιερόδουλες κλπ
       Όταν βλέπουμε ένα μαύρο σε χρώμα έχουμε την εντύπωση ότι πεινάει ή ότι είναι από την Αφρική.Όταν βλέπουμε ένα μουσουλμάνο πιστεύουμε ότι είναι από τους φανατικούς που θέλουν να σκοτώσουν τους υπόλοιπους με διαφορετικό θρήσκευμα. Η λέξη γύφτος ακούγεται συχνά δηλώνοντας με αυτήν την λέξη το κάτι ευτελές κάτι που σε μειώνει , ακόμα και το τσιγγάνος .Ασυνείδητα ή συνειδητά μειώνουμε τον άλλον γιατί δεν πλησιάζει αυτό που είμαστε εμείς. Τα άτομα που είναι κατά του ρατσισμού το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς ποτέ δεν βοήθησε κάποιον συνάνθρωπο του αλλά σε αντίθεση κατηγόρησε τον άλλον ως ρατσιστή.
     Υπάρχει ρατσισμός για τους ομοφυλόφιλους αποφεύγοντας πολλές φορές να κάνουμε παρέα μαζί τους για να μην κατηγορηθούμε ότι είμαστε και εμείς.  Οι περισσότεροι είναι στα λόγια και λιγότερο στις πράξεις και ίσως αυτά τα ύπουλα άτομα να είναι πιο επικίνδυνα από αυτούς που δηλώνουν ρατσιστές .Είμαστε πρώτοι στη κριτική και τελευταίοι στην αυτοκριτική, Το διαφορετικό από το δικό μας πιστεύω δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος.
     Σκεφτείτε ότι όλα στην ζωή είναι τυχαία, Είσαι χριστιανός γιατί γεννήθηκες στην Ελλάδα και μεγάλωσες κάτω από συγκεκριμένα ήθη και πιστεύω. Αν γεννιόσουν σε μια άλλη χώρα θα πίστευες σε άλλα πράγματα τα οποία πάλι θα θεωρούσες ορθά και θα τα υπερασπιζόσουν .
    Μην ξεχνάτε ότι σε πολλές χώρες ο κόσμος δεν μορφώνεται και οι λόγοι διαφέρουν.Είτε για να κρατείτε μέσω μιας ομάδας χειραγωγούμενος είτε γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα και οι υποδομές για να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους.
    Ρατσιστής είναι και αυτός που με κρίνει για την αγάπη μου για την χώρα μου ή το θρήσκευμα μου ή τα έθιμα μου.
     Κλείνοντας με τρομάζει κάθε είδος φανατισμού ,θρησκευτικός,πολιτικός,αθλητικός κλπ γιατί σίγουρα κρύβει υπόγειες κατευθύνσεις και έλεγχο μαζών .

Διονύσιος Χαραλαμπάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου