Μαρτίου 31, 2014

Βοηθήστε την μνήμη σας.

 Αν σας έλεγαν ότι κάτι αποτελείται έχει 100 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ,3.2 χιλιόμετρα καλωδίων και 1 δισεκατομμύριο συνδέσεις και όλα αυτά σε ένα όγκο των 1.5 λίτρων με λιγότερο από 1,5 κιλά και καταναλώνει μόνο 10 βατ σίγουρα δεν θα πιστεύατε ότι είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, και εγώ το ίδιο.Ξεκίνησα να κάνω μια έρευνα για το πως υπάρχουν άτομα που έχουν την ικανότητα να θυμούνται πολλά πράγματα, να μιλάνε 3-4 διαφορετικές γλώσσες,να θυμούνται με ακρίβεια ιστορικές ημερομηνίες,ονόματα,γεγονότα κλπ .
Αναρωτιόμουν αν αυτό είναι ένα γενετικό προσόν ή καθένας από εμάς μπορεί να το εξελίξει με διάφορους τρόπους,Δηλαδή να μπορεί να κρατά την μνήμη μου σε καλή φόρμα. Ερευνητές επιστήμονες επισημαίνουν ότι η μνήμη έχει να κάνει κατά πολύ με το ανθρώπινο DNA (δεσοξυ-ρινοβουκλεινικό)  .Υπάρχουν βεβαίως και πολλά tips για να βοηθήσουμε την δική μας μνήμη να είναι πάντα σε φόρμα και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.





  -Το πράγμα θέλει ηρεμία ( μείωση του στρές καλά αυτό το γνωρίζουμε τον τρόπο δεν ξέρουμε).

-Γυμναστική ( Η γυμναστική θέλει καλή ψυχολογία άντε να την βρείς )
-Ύπνος ( Ένα οκτάωρο χωρίς διακοπές θα ήταν ιδανικό )
-Παρατήρηση επεξεργασία ( θα πρέπει να δίνεται βάση και προσοχή στις πληροφορίες που δέχεστε κάνοντας σχόλια και αναλύοντας την ).
-Οργανωθείτε (συσχετίστε ή κάντε ομάδες με όσα γνωρίζεται)

  Οι διατροφικές συνήθειες συμβάλουν κατά πολύ στην  καλύτερη και πιο δυνατή μνήμη .Καλή τροφή για τον εγκέφαλο είναι ότι περιέχει γλυκόζη που προέρχεται από την διάσπαση υδατανθράκων(ζάχαρη-άμυλο). Την βρίσκουμε λοιπόν στο ψωμί,ζυμαρικά,φρούτα,λαχανικά,δημητριακά,όσπρια και μέλι.


-Πολυακόρεστα λιπαρά ( σολομός,σκουμπρί,σαρδέλα)
-Αμινοξέα (κρέας,γαλακτομικά,σοκολότα)
-Βιταμίνες Β (Β1,B2,B6,B12)



  Σίγουρα αυτά που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι αρκετά μέσα στην μέρα και είναι δύσκολο να τα συγκρατούμε στον εγκέφαλο.Αυτό που βοηθάει πολύ είναι να κρατάς σημειώσεις οργανώνοντας καλύτερα όλες τις υποχρεώσεις σου.

Χαραλαμπάτος Διονύσιος


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου