Οκτωβρίου 11, 2014

Σκέφτηκες ποτέ το γιατί φτάσαμε στην σημερινή μας κατάσταση;

  

Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο κόσμος είναι βασισμένος σε πολιτικές, θρησκευτικές και ιστορικές ανακρίβειες και ψέματα που αναμασά και ανακατεύει άσκοπα. Η ανάγκη του ανθρώπου να ακούσει αυτά που θέλει από ικανούς "χειραγωγούς" του μας έχουν οδηγήσει στην σημερινή μας κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ημών και των ζώων. Φτάνει μόνο το περιβάλλον μας να είναι αυτό που μας έμαθαν να επιθυμούμε και χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ο καλός χειραγωγός δεν θέλει σκεπτόμενους. Μισεί τις μεγάλες ομάδες (πληθυσμούς) και τις διασπάει σπέρνοντας αλόγιστο μίσος και αιώνια μνησικακία. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η συσπείρωση της ανθρωπότητας δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του.


Σκεφτήκατε το γιατί;
    Ποτέ δεν κατάλαβα λοιπόν γιατί στον πλανήτη μας υπάρχουν πάνω από 4000 χιλιάδες διαφορετικές θρησκείες δόγματα αφού ο Θεός είναι ένας ;
   Γιατί όλα αυτά τα χρόνια σκοτώθηκαν και σκοτώνονται κάποιοι γιατί τα θρησκευτικά τους πιστεύω είναι διαφορετικά;
  Γιατί ο μουσουλμανικός λαός μεταναστεύει λόγω άσχημων συνθηκών και βρίσκει στέγη σε ευρωπαϊκές χώρες και αντί να κατηγορεί τους ηγέτες τους για αυτό κατηγορεί αυτούς που τον φιλοξενούν .Επιβάλλοντας επιπλέον την μεταστροφή και προσαρμογή των δικών τους συνηθειών σε αυτούς που τους φιλοξενούν.
   Γιατί ελάχιστοι από αυτούς έχουν την δυνατότητα να μορφωθούν και πιστεύουν σε κάτι που ποτέ δεν έχουν δει αλλά γιατί κάτι που τους το μετέδωσαν;
 Γιατί στα πιο φτωχά κράτη του κόσμου ο λαός του είναι πιο πιστός;

Ο χωρισμός του πλανήτη μας μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο σε δυτικούς και ανατολικούς σηματοδοτεί ακόμα και σήμερα την διχόνοια που σπείρεται και θρέφεται ανάμεσα μας. Ένας ψυχρός αγώνας ψευτοεγωισμού και επικίνδυνης αλαζονείας.
 Συστήματα και μέθοδοι πλέον γνωστά από αυτούς που βλέπουν την πραγματικότητα.Και η πραγματικότητα είναι μία ,ότι όλοι εξαρτόμαστε από εμάς τους ίδιους.Μας χώρισαν σε τοπικά διαμερίσματα μας χώρισαν σε πολιτικά πιστεύω και αβάσιμες παλαιο φιλοσοφίες βγαλμένες από
 σχιζοφρενικά μυαλά. Ναι ναι αυτό θέλουν την διχόνοια μεταξύ μας .
    Κανένας από αυτούς τους "χειραγωγούς" μας δεν πιστεύει σε τίποτα. Μόνο στο προσωπικό όφελός του.Γνωρίζει τον τρόπο, γνωρίζει τις μάζες και απλώς τις ελέγχει όπως ένας μαέστρος την ορχήστρα του.
   Οι λεγόμενες πλέον υπερδυνάμεις δεν χρησιμοποιούν τα όπλα τους όπως παλαιά.Το γιατί το γνωρίζουμε θα ήταν καταστροφικό και επικίνδυνο ακόμα και για αυτούς.Με τα πυρηνικά δεν παίζεις!

     Μπορείς να παίξεις όμως με την αθωότητα του κόσμου, και πως το κάνεις αυτό; Τον κατευθύνεις εκεί που ακριβώς  πονάει. Του δίνεις λοιπόν τροφή και μίσος γιατί για αυτό που του συμβαίνει δεν ευθύνεται υποτίθεται αυτός αλλά ο εχθρός του που πιστεύει και προστατεύει κάτι διαφορετικό.
  Χωρίζεις έναν λαό σε δεξιό και αριστερό,σε χριστιανό μουσουλμάνο,σε ειρηνιστή και φιλοπόλεμο ακόμα και μέσα στον αθλητισμό.
   Το χειρότερο είναι πως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ως πιόνια ότι οι χειραγωγοί μας δεν τηρούν τίποτα από αυτό που μας υπόσχονται "δηλαδή τα ψέματα" και ακόμα χειρότερα συνεχίζουμε να τους υποστηρίζουμε.Καθημερινά ακούμε για διαφθορές ,για ατασθαλίες που έχουν να κάνουν τις περισσότερες φορές με υπεξαίρεση χρημάτων  και κατάλυση των νόμων που οι ίδιοι ψήφισαν. Οι ίδιοι οι δημαγωγοί μας δεν τιμωρούνται ποτέ.Και εμείς ακόμα εκεί συγκρουόμαστε ακόμα για να του υπερασπιστούμε.
    Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγαλύτερη διαφθορά βρίσκεται μέσα σε χώρους  της εκκλησίας και της πολιτικής. Είναι αυτοί οι πρώτοι που σου δίνουν την πνευματική τροφή για να συνεχίσεις ,Είναι αυτοί που σε βλέπουν απλά σαν μια μονάδα μόνο για να τους εξυπηρετείς εκεί που τους συμφέρει .
  Και εσύ σκοτώσου για να πληρώσεις τον φόρο για να δημιουργείς εχθρούς και σαν καλός πιστός μετά να αφήσεις τον οβολό σου στην εκκλησία σου.
   Και όλα αυτά ξέρεις γιατί; Γιατί σε θέλουν μαριονέτα και όχι μαριονιστή.
 Ξέρουν πως να κινηθούν και το κάνουν περισσότερο στους νέους που ακόμα δεν γνωρίζουν το τι συμβαίνει .Τους ποτίζουν με προπαγανδιστικά ψέματα για να συνεχίσουν τον αλόγιστο αυτόν αγώνα νομίζοντας έτσι ότι μια μέρα τα πιστεύω τους θα υπερνικήσουν τους πάντες. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή .Η πραγματικότητα είναι ότι επωφελούνται μόνο οι λίγοι που πρέπει να συνεχίσουν να ζουν εις βάρος μια ομάδας κατευθυνóμενης. Ξέρουν ότι χωρίς την μάζα είναι άχρηστοι αλλά είναι τόσο "έξυπνοι" στον να σε δημαγωγούν αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια.
   Σε θέλουν ευκολόπιστο και χωρίς πολλές απορίες και αντιθέσεις για να πιστέψεις το παραμύθι.Οι καλοί βέβαια υποστηριχτές πάντα ανταμείβονται και θα τους δοθεί θέση για αυτό ως επιβράβευση.
   Και αυτό συμβαίνει στον αιώνα των αιώνων και δύσκολα θα σταματήσει γιατί ο τροχός σε βρίσκει μία από κάτω και μια από πάνω και ο λόγος είναι απλóς. Οι χειραγωγοί μας όμως είναι ενωμένοι και είναι  αυτοί που  γυρίζουν μαζί τον τροχό.

Διονύσιος Χαραλαμπάτος


       
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου